Mouku dáme do mísy, přidáme kypřicí prášek a promícháme. Přidáme cukry, mléko, žloutky, nastrouhanou čokoládu, jogurt. V jiné míse vyšleháme nejprve bílky, abychom metličky nemuseli čistit. Poté vyšleháme těsto do hladka. Opatrně vmícháme bílky.
Formu na bábovku pečlivě vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 35–40 minut dle typu trouby. Po upečení necháme chvíli vychladnout, pak vyklopíme.
Doporučuji celou bábovku polít rozpuštěnou čokoládou.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé