Mouku dáme do mísy, přidáme kypřicí prášek a promícháme. Přidáme cukry, mléko, žloutky, nastrouhanou čokoládu, jogurt. V jiné míse vyšleháme nejprve bílky, abychom metličky nemuseli čistit. Poté vyšleháme těsto do hladka. Opatrně vmícháme bílky.
Formu na bábovku pečlivě vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 35–40 minut dle typu trouby. Po upečení necháme chvíli vychladnout, pak vyklopíme.
Doporučuji celou bábovku polít rozpuštěnou čokoládou.
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové