Mouku dáme do mísy, přidáme kypřicí prášek a promícháme. Přidáme cukry, mléko, žloutky, nastrouhanou čokoládu, jogurt. V jiné míse vyšleháme nejprve bílky, abychom metličky nemuseli čistit. Poté vyšleháme těsto do hladka. Opatrně vmícháme bílky.
Formu na bábovku pečlivě vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 35–40 minut dle typu trouby. Po upečení necháme chvíli vychladnout, pak vyklopíme.
Doporučuji celou bábovku polít rozpuštěnou čokoládou.
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou