Štrachanda

3

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • česnek
    • 1
      ks vejce
    • majoránka
    • strouhanka
    • 2
      lžíce smetana
    • 20
      g sušené houby
    • kmín
    • zázvor
    • 60
      g krupice nebo hrubá mouka
    • 150
      g škvarky nebo uzené maso
    • 300
      g vařené brambory

Postup přípravy receptu

  • Houby namočíme na 10–12 minut do směsi ušlehané z vejce, smetany a krupice. Škvarky nasekáme, spolu s jemně krájenou cibulí lehce osmahneme a přidáme sůl, česnek a koření. Pekáček vytřeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme vrstvou na plátky nakrájených brambor. Potřeme škvarkovou směsí a pokryjeme zbytkem brambor. Zapečeme, přilijeme houby a štrachandu zvolna dopečeme.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: