Sypké ingredience smícháme, do důlku dáme vejce a rozdrobíme tuk. Vypracujeme těsto a necháme 1/2 hodiny odležet. Vyválíme placku 3 mm silnou a vykrajujeme cukroví. Pak slepujeme marmeládou či krémem. Navrch cukroví nezdobíme.
Čím použijeme hrubší kokos, tím jsou střapáče střapatější a hezčí.
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena