g
slanina
nebo jiná uzenina – osmažená, na kostičky pokrájená
Postup přípravy receptu
Na oleji si orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek. Přidáme bobkový list, hřebíček, osolíme a podlijeme vodou – vaříme asi 45 minut. Poté zeleninu rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Přidáme nahrubo postrouhané brambory a vaříme dalších 15 minut. Na závěr vlijeme rozšlehané vejce a dochutíme muškátovým oříškem, majoránkou, petrželovou natí, popř. solí. Nalijeme na talíř a posypeme osmaženou uzeninou.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do…
více o Závin z bramborového těsta
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem