g
slanina
nebo jiná uzenina – osmažená, na kostičky pokrájená
Postup přípravy receptu
Na oleji si orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek. Přidáme bobkový list, hřebíček, osolíme a podlijeme vodou – vaříme asi 45 minut. Poté zeleninu rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Přidáme nahrubo postrouhané brambory a vaříme dalších 15 minut. Na závěr vlijeme rozšlehané vejce a dochutíme muškátovým oříškem, majoránkou, petrželovou natí, popř. solí. Nalijeme na talíř a posypeme osmaženou uzeninou.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou