g
slanina
nebo jiná uzenina – osmažená, na kostičky pokrájená
Postup přípravy receptu
Na oleji si orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek. Přidáme bobkový list, hřebíček, osolíme a podlijeme vodou – vaříme asi 45 minut. Poté zeleninu rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Přidáme nahrubo postrouhané brambory a vaříme dalších 15 minut. Na závěr vlijeme rozšlehané vejce a dochutíme muškátovým oříškem, majoránkou, petrželovou natí, popř. solí. Nalijeme na talíř a posypeme osmaženou uzeninou.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem