Ze surovin zpracujeme tuhé těsto, které rozdělíme na dva bochánky a dáme přes noc uležet. Druhý den ho dáme před strouháním chvíli do mrazáku. Tvaroh utřeme s cukrem, kokosem, přidáme solamyl, vejce a rum – dáme stranou. Do vymazaného pekáče nastrouháme první díl těsta, na to poklademe náplň a na ni nastrouháme druhou polovinu těsta, zasypeme mandlemi a pečeme do růžova.
Na válu zpracujeme těsto z daných ingrediencí. Těsto vyválíme a dáme na vymazaný plech. Na těsto namažeme náplň a dáme…
více o Tvarohovo-kokosový koláč
V misce rozmícháme mouku s práškem do pečiva, nakrájíme k tomu změklý tuk, přidáme žloutky, kakao, mleté ořechy a mléko…
více o Strouhaný tvarohový koláč
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší)…
více o Zeleninová polévka s drobením
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE