Ze surovin zpracujeme tuhé těsto, které rozdělíme na dva bochánky a dáme přes noc uležet. Druhý den ho dáme před strouháním chvíli do mrazáku. Tvaroh utřeme s cukrem, kokosem, přidáme solamyl, vejce a rum – dáme stranou. Do vymazaného pekáče nastrouháme první díl těsta, na to poklademe náplň a na ni nastrouháme druhou polovinu těsta, zasypeme mandlemi a pečeme do růžova.
Na válu zpracujeme těsto z daných ingrediencí. Těsto vyválíme a dáme na vymazaný plech. Na těsto namažeme náplň a dáme…
více o Tvarohovo-kokosový koláč
V misce rozmícháme mouku s práškem do pečiva, nakrájíme k tomu změklý tuk, přidáme žloutky, kakao, mleté ořechy a mléko…
více o Strouhaný tvarohový koláč
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
Den předem : šlehačky a kaštany zahřát, rozpusti a nechat 1 minutu vařit. Dát vychladit do ledničky do druhého dne.
…
více o Pařížské kostky od Lucinky
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem