Z mouky, vejce, vody a oleje připravíme těsto, které necháme v lednici na půl hodiny odpočinout.
Mezitím si oloupeme jablka a nahrubo je nastrouháme. Těsto rozdělíme na dvě části, z kterých vytvoříme dva záviny. Rozválíme válečkem na tenký plát, přeneseme na pomoučenou utěrku a ještě hřbetem ruky těsto vytahujeme, aby bylo tenké a průsvitné.
Posypeme lehce strouhankou, pak na to jablka, ořechy, rozinky, cukr a skořici a stočíme pomocí utěrky.
Potřeme máslem a pečeme na 200°C asi 20 minut. Hotový opět potřeme máslem a poté pocukrujeme.
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžicí nebo vidličkou NEMIXUJEME.…
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb