Z mouky, vejce, vody a oleje připravíme těsto, které necháme v lednici na půl hodiny odpočinout.
Mezitím si oloupeme jablka a nahrubo je nastrouháme. Těsto rozdělíme na dvě části, z kterých vytvoříme dva záviny. Rozválíme válečkem na tenký plát, přeneseme na pomoučenou utěrku a ještě hřbetem ruky těsto vytahujeme, aby bylo tenké a průsvitné.
Posypeme lehce strouhankou, pak na to jablka, ořechy, rozinky, cukr a skořici a stočíme pomocí utěrky.
Potřeme máslem a pečeme na 200°C asi 20 minut. Hotový opět potřeme máslem a poté pocukrujeme.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny