Štrúdl s jablky

3.88

hodnoceno: 8
Příprava: 45 minut
Porce: 20
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • máslo
    • 225
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • rozinky
    • skořice
    • ořechy
    • 2
      lžíce olej
    • 150
      ml teplá voda
    • jemná strouhanka
    • 100
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Z mouky, vejce, vody a oleje připravíme těsto, které necháme v lednici na půl hodiny odpočinout.
  • Mezitím si oloupeme jablka a nahrubo je nastrouháme. Těsto rozdělíme na dvě části, z kterých vytvoříme dva záviny. Rozválíme válečkem na tenký plát, přeneseme na pomoučenou utěrku a ještě hřbetem ruky těsto vytahujeme, aby bylo tenké a průsvitné.
  • Posypeme lehce strouhankou, pak na to jablka, ořechy, rozinky, cukr a skořici a stočíme pomocí utěrky.
  • Potřeme máslem a pečeme na 200°C asi 20 minut. Hotový opět potřeme máslem a poté pocukrujeme.
Zařazení: Moučníky Záviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: