Listové těsto rozdělíme na 3 díly, z každého vyválíme podlouhlý plát. Doprostřed klademe po celé délce zelí, na plátky nakrájenou nivu a šunku na kostičky. Můžeme přidat žampiony, záleží podle chutí, dá se naplnit klidně i kukuřicí, sýrem či rajčaty.
Zabalíme pořádně ze všech stran, aby se při pečení nerozbalil, potřeme vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem. Dáme na vymazaný plech a vložíme do trouby. Nepoužíváme žádné koření, niva tomu dodá potřebnou chuť.
Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme, přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky…
více o Palačinky se zelím a uzeným
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Jemně nakrájenou cibuli osmažaaíme na tuku dorůžova, přidáme mlatou papriku a krátce zamícháme. Přidáme ihned rajčatový…
více o Falešná gulášová polévka
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina