Listové těsto rozdělíme na 3 díly, z každého vyválíme podlouhlý plát. Doprostřed klademe po celé délce zelí, na plátky nakrájenou nivu a šunku na kostičky. Můžeme přidat žampiony, záleží podle chutí, dá se naplnit klidně i kukuřicí, sýrem či rajčaty.
Zabalíme pořádně ze všech stran, aby se při pečení nerozbalil, potřeme vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem. Dáme na vymazaný plech a vložíme do trouby. Nepoužíváme žádné koření, niva tomu dodá potřebnou chuť.
Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme, přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky…
více o Palačinky se zelím a uzeným
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem