Tiramisu trochu jinak Nejdříve si uvaříme hrnek silné turecké kávy, aby nám vychladla. Smícháme pomázánkové máslo s moučkou a s ušlehanou… více o Tiramisu trochu jinak
Brambory trochu jinak Vezmeme větší vyšší pánev (nejlépe s pokličkou) a do ní dám větší množství oleje (tak půl cm). Syrové brambory důkladně… více o Brambory trochu jinak
Párečky trochu jinak Párky pokrájíme na kolečka, rajčata na menší kousky a cibuli na velká kolečka. Poklademe ve vrstvách do zapékací mísy a… více o Párečky trochu jinak
Sváteční velikonoční menu: Recepty, které ctí tradice a budou… Vyslyšet tradice a přitom připravit hostinu, která nebude ani za mák nudná, zato vyladěná, aby… Celý článek
Velikonoční nádivky 3x jinak: S medvědím česnekem, špenátem i… Nádivka patří mezi poklady české kuchyně a skutečný poklad připomíná i svým zlatavým vzhledem.… Celý článek
Dobroty z Plzeňska: Víte, co je šláchorec, štrachanda, kočičí… Plzeňský kraj nenabízí jen výborné pivo, přestože je jím místní gastronomie hodně ovlivněná.… Celý článek
Nejkrásnější velikonoční dorty: Inspirujte se tipy, jak je upéct… Velikonoční dort je krásný způsob, jak oslavit příchod jara a zpříjemnit si sváteční chvíle s… Celý článek
Brambory ve slanině Brambory omyjeme a s bobkovým listem a kmínem vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vychladnout a poté brambory… více o Brambory ve slanině
Slaniňáky Maso nakrájíme na špalíčky, dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme asi 1 lžíci hořčice, vše promícháme a nechame… více o Slaniňáky
Výborné koláčky s tvarohem,… Ve vlažném mléce rozpustíme 2 lžičky cukru, přidáme rozdrobené droždí, trochu mouky a dáme vykynout, po vykynutí… více o Výborné koláčky s tvarohem, povidly a drobenkou
Královské lehké rizoto Uvaříme rýži v osolené vodě - nerozvařit. Mezitím na pánvi a olivovém oleji začneme dusit zmraženou čínskou… více o Královské lehké rizoto
Banány na špejli Cornflakes rozmělníme na hrubou strouhanku. Banány rozkrojíme napůl (ne podélně) a napíchneme na špejlě (ne úplně do… více o Banány na špejli
Pangasius na zelenině (dietní) Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme pangásia z lednice, abychom si ho nakořenili. Připravíme… více o Pangasius na zelenině (dietní)
Kakaová buchta s polevou Plech vylijeme olejem a vysypeme hrubou moukou. V míse utřeme heru s mouč. cukrem a pak přidáme další přísady a… více o Kakaová buchta s polevou
Tvarohové knedlíky plněné ovocem Těsto umícháme a vytvarujeme na vále, pak je plníme ovocem. Vaříme v osolené vodě 5-8 minut. více o Tvarohové knedlíky plněné ovocem
Chalupnický perník Prášek do perníku, mouku, 3 lžíce kakaa a pískový cukr smícháme. Přilejeme olej, vejce, štávu z kompotu, mixujeme.… více o Chalupnický perník
Salát z červené řepy Červenou řepu uvaříme ve slupce doměkka. Po vychladnutí ji oloupeme a nastrouháme. Přidáme prolisovaný česnek a… více o Salát z červené řepy
Malé domácí houstičky Do domácí pekárny dáme: mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Potom vložíme mouku, cukr, sůl a nakonec do středu droždí. … více o Malé domácí houstičky
Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí… Na trošce rozpáleného tuku osmažíme dosklovata cibuli, přidáme krátce osmažit i pokrájenou slaninu, přisypeme kukuřici,… více o Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně