Dobrota z listového těsta Listové těsto rozválíme na velikost koláčové formy, propícháme a upečeme dozlatova. Po vychladnutí potřeme vrstvou… více o Dobrota z listového těsta
Koláčky z listového těsta V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélníky asi 10×5… více o Koláčky z listového těsta
Taštičky z listového těsta V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek s cukrem. Zbytek mléka zahřejeme. Vmícháme směs a uvaříme hustý pudink.… více o Taštičky z listového těsta
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření Lahodný smrkový sirup užívali už naši předkové na řadu neduhů. Můžete ho pít nejen pro jeho… Celý článek
Odhalte konečně tajemství alobalu. Opravdu záleží na tom, jestli… Hliníkovou fólii neboli alobal používáme už víc než sto let a stal se samozřejmou a oblíbenou… Celý článek
Medvědí česnek: 5 způsobů, jak ho můžete uchovat i po sezoně Je vám líto, že medvědí česnek, který v dubnu natrháte, si užijete jen na jaře? Pokud vám v… Celý článek
Pampelišky nejsou dobré jen na med a sirup! Vyzkoušejte… Někdo je považuje za otravný plevel, někdo zase za úžasnou surovinu, která se dá výborně… Celý článek
Co se starým mazancem Mazanec nakrájíme na tenké plátky, plátky rozpůlíme, namažeme marmeládou a slepíme. Slepené půlky plátků máčíme ve… více o Co se starým mazancem
Výborné lívance z acidofilního… Všechny uvedené suroviny smícháme a necháme 5 minut odležet. Na lívanečníku pečeme obvyklým způsobem lívanečky, které… více o Výborné lívance z acidofilního mléka
Švýcarský sýrový koláč Smícháme ingredience a vypracujeme hladké těsto. Vložíme ho do koláčové formy, okraje vymodelujeme asi 1 cm nad dno a… více o Švýcarský sýrový koláč
Alenčin medovník Vše smícháme a natřeme (stěrkou) na pečicí papíry na 2 plechy. Pečeme 8-10 minut na 180 °C. Necháme vychladnout a… více o Alenčin medovník
Tiramisu s vaječným koňakem Tvaroh rozmíchejte s vaječným koňakem, přidejte skořici a prosátý cukr. Šlehačku vyšlehejte dohusta. Želatinu na 5… více o Tiramisu s vaječným koňakem
Krkovička s kopečky Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a lehce natřeme omáčkou, smíchanou z kečupu, hořčice, pepře a pár kapek olivového… více o Krkovička s kopečky
České kynuté buchty Všechny suroviny smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme. Těsto… více o České kynuté buchty
Irská líčka na červeném víně s… 1. Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme, část si necháme stranou na oblohu. Na rozehřátém oleji na velké pánvi ze… více o Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší
Bábovka s tvarohem Do mísy dát tvaroh, cukr, vejce, tuk (rozpuštěný), špetku soli, vše rozšlehat dohladka. Vmíchat mouku s práškem. Je-li… více o Bábovka s tvarohem
Řecká pita s pórkem 1. Těsto vyjměte z obalu a i s papírem položte na plech. Troubu předehřejte na 190°C. 2. Z pórku okrájejte konce a… více o Řecká pita s pórkem
Sýrovo-smetanové zapékané řízky Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, po stranách nakrojíme, obalíme v mouce a zprudka osmažíme na oleji z obou… více o Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Paella Valenciana 1. Na velké pánvi s rovným dnem rozpálíme olivový olej na vysokou teplotu a dozlatova osmažíme kousky vykostěného… více o Paella Valenciana