Mražený špenát připravíme dle návodu. Přidáme rozetřené stroužky česneku, lžíci smetany a necháme chvilku dusit. Okořeníme a nakonec přidáme rozšlehaná vajíčka a mouku, aby vznikla tužší konzistence. Špenát rozetřeme na plech pokrytý pečicím papírem tak, aby vznikla placka ve tvaru čtverce cca 30×30 cm. Pečeme při teplotě 170 °C do té doby, než bude špenát vysušený. Nerada uvádím přesný čas, jak dlouho péci, protože každá trouba je jiná, takže budete muset roládu hlídat. Když je hotovo, opatrně sloupneme pečicí papír z rolády a roládu zabalíme do vlhké utěrky.
Náplň: Promícháme lučinu, na kousíčky nakrájenou červenou papriku a rozetřený stroužek česneku. Osolíme, opepříme a rozetřeme na roládu a zatočíme do šneka. Pozor, neroztírejte směs úplně do krajů, až budete rolovat, náplň by vytékala ven. Roládu zabalte do alobalu nebo potravinové folie a nechte cca 3 hodiny v lednici ztuhnout.
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory