Studená špenátová roláda

2.71

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Roláda
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • polohrubá mouka
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce sladká smetana
    • 3
      ks lučina
    • kapie
    • muškátový oříšek
    • špenátový protlak - mražený

Postup přípravy receptu

  • Mražený špenát připravíme dle návodu. Přidáme rozetřené stroužky česneku, lžíci smetany a necháme chvilku dusit. Okořeníme a nakonec přidáme rozšlehaná vajíčka a mouku, aby vznikla tužší konzistence. Špenát rozetřeme na plech pokrytý pečicím papírem tak, aby vznikla placka ve tvaru čtverce cca 30×30 cm. Pečeme při teplotě 170 °C do té doby, než bude špenát vysušený. Nerada uvádím přesný čas, jak dlouho péci, protože každá trouba je jiná, takže budete muset roládu hlídat. Když je hotovo, opatrně sloupneme pečicí papír z rolády a roládu zabalíme do vlhké utěrky.
  • Náplň: Promícháme lučinu, na kousíčky nakrájenou červenou papriku a rozetřený stroužek česneku. Osolíme, opepříme a rozetřeme na roládu a zatočíme do šneka. Pozor, neroztírejte směs úplně do krajů, až budete rolovat, náplň by vytékala ven. Roládu zabalte do alobalu nebo potravinové folie a nechte cca 3 hodiny v lednici ztuhnout.
Zařazení: Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.