Mražený špenát připravíme dle návodu. Přidáme rozetřené stroužky česneku, lžíci smetany a necháme chvilku dusit. Okořeníme a nakonec přidáme rozšlehaná vajíčka a mouku, aby vznikla tužší konzistence. Špenát rozetřeme na plech pokrytý pečicím papírem tak, aby vznikla placka ve tvaru čtverce cca 30×30 cm. Pečeme při teplotě 170 °C do té doby, než bude špenát vysušený. Nerada uvádím přesný čas, jak dlouho péci, protože každá trouba je jiná, takže budete muset roládu hlídat. Když je hotovo, opatrně sloupneme pečicí papír z rolády a roládu zabalíme do vlhké utěrky.
Náplň: Promícháme lučinu, na kousíčky nakrájenou červenou papriku a rozetřený stroužek česneku. Osolíme, opepříme a rozetřeme na roládu a zatočíme do šneka. Pozor, neroztírejte směs úplně do krajů, až budete rolovat, náplň by vytékala ven. Roládu zabalte do alobalu nebo potravinové folie a nechte cca 3 hodiny v lednici ztuhnout.
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostička nakrájenou šunkou, zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage