Mražený špenát připravíme dle návodu. Přidáme rozetřené stroužky česneku, lžíci smetany a necháme chvilku dusit. Okořeníme a nakonec přidáme rozšlehaná vajíčka a mouku, aby vznikla tužší konzistence. Špenát rozetřeme na plech pokrytý pečicím papírem tak, aby vznikla placka ve tvaru čtverce cca 30×30 cm. Pečeme při teplotě 170 °C do té doby, než bude špenát vysušený. Nerada uvádím přesný čas, jak dlouho péci, protože každá trouba je jiná, takže budete muset roládu hlídat. Když je hotovo, opatrně sloupneme pečicí papír z rolády a roládu zabalíme do vlhké utěrky.
Náplň: Promícháme lučinu, na kousíčky nakrájenou červenou papriku a rozetřený stroužek česneku. Osolíme, opepříme a rozetřeme na roládu a zatočíme do šneka. Pozor, neroztírejte směs úplně do krajů, až budete rolovat, náplň by vytékala ven. Roládu zabalte do alobalu nebo potravinové folie a nechte cca 3 hodiny v lednici ztuhnout.
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových