Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím připravíme boršč. Do velké mísy nakrájíme na nudličky okurky a přidáme nakládanou řepu a nasekanou cibulku. Uvaříme vejce a jemně nakrájená je přidáme k zelenině. Vše zalijeme kefírem, podle chuti a konzistence přidáme ještě smetanu, dochutíme pepřem a solí a vše pořádně promícháme. Správně má dominovat chuť kefíru a červené řepy.
Podáváme v miskách jako hustou studenou polévku, k ní servírujeme vařené brambory. Je také možné ještě teplé brambory nakrájet na kostičky a přidat přímo do boršče.
Pomazánkové máslo vyšleháme se sýrem, lžící majolky, a dle chuti rozetřený česnek. Přidáme na malinké kostičky ostatní…
více o Chlebíčky se supr pomazánkou
Na vále zpracujeme tvaroh, mouku, vejce a sůl ve vláčné těsto. Rozkrájíme na stejně velké kousky a do každého zabalíme…
více o Tvarohové knedlíky s meruňkami
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella