Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím připravíme boršč. Do velké mísy nakrájíme na nudličky okurky a přidáme nakládanou řepu a nasekanou cibulku. Uvaříme vejce a jemně nakrájená je přidáme k zelenině. Vše zalijeme kefírem, podle chuti a konzistence přidáme ještě smetanu, dochutíme pepřem a solí a vše pořádně promícháme. Správně má dominovat chuť kefíru a červené řepy.
Podáváme v miskách jako hustou studenou polévku, k ní servírujeme vařené brambory. Je také možné ještě teplé brambory nakrájet na kostičky a přidat přímo do boršče.
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
- v misce smícháme koření,tymián,oliv.olej a trochu citr.šťávy (vše podle velikosti kuřete,ale nebojte se koření,tím,že…
více o Kuře na soli s citronem
-smícháme mouku, kypřící prášek, (granko) a cukr
-přidáme vejce
-přidáme mléko, olej a dobře promícháme
-vložíme do…
více o Rychlá buchta do mikrovlnky
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta