Sugo Bolognese

2.6

hodnoceno: 5
Příprava: 400 minut
Porce: 8
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks celer
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      dl mléko
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 600
      g hovězí maso krk
    • 2
      ks klobása
    • 2
      dl červené víno
    • 1
      ks muškátový oříšek
    • 200
      g vepřová plec
    • 200
      g vepřový bůček
    • 200
      g kuřecí játra není nutné
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 150
      ml extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  • V kastrůlku necháme rozehřát panensky olivový olej.
  • Zpěníme na něm cibulku, přidáme mrkev s celerem.
  • Potom mleté hovězí a vepřové maso. Vše restujeme do chvíle, než maso ztmavne a olej se zcela vstřebá.
  • Nyní přidáme klobásky, které do směsi vytlačíme. Nepřestáváme míchat. Do kastrůlku vhodíme jatýrka. Opět chvíli restujeme a poté vše zalijeme červeným vínem. Vaříme, dokud se alkohol neodpaří.
  • Koncentrovaný rajčatový protlak rozmícháme asi v litru vlažné vody. Zředěnou šťávu nalijeme do ragú, zakryjeme jej pokličkou a necháme dusit alespoň 2–2,5 hodiny. Když se tekutina téměř odpaří, přilijeme skleničku mléka. Hladinu ragú posypeme strouhaným muškátovým oříškem. Naposledy zamícháme a máme hotovo.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: