V kastrůlku necháme rozehřát panensky olivový olej.
Zpěníme na něm cibulku, přidáme mrkev s celerem.
Potom mleté hovězí a vepřové maso. Vše restujeme do chvíle, než maso ztmavne a olej se zcela vstřebá.
Nyní přidáme klobásky, které do směsi vytlačíme. Nepřestáváme míchat. Do kastrůlku vhodíme jatýrka. Opět chvíli restujeme a poté vše zalijeme červeným vínem. Vaříme, dokud se alkohol neodpaří.
Koncentrovaný rajčatový protlak rozmícháme asi v litru vlažné vody. Zředěnou šťávu nalijeme do ragú, zakryjeme jej pokličkou a necháme dusit alespoň 2–2,5 hodiny. Když se tekutina téměř odpaří, přilijeme skleničku mléka. Hladinu ragú posypeme strouhaným muškátovým oříškem. Naposledy zamícháme a máme hotovo.
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka