V kastrůlku necháme rozehřát panensky olivový olej.
Zpěníme na něm cibulku, přidáme mrkev s celerem.
Potom mleté hovězí a vepřové maso. Vše restujeme do chvíle, než maso ztmavne a olej se zcela vstřebá.
Nyní přidáme klobásky, které do směsi vytlačíme. Nepřestáváme míchat. Do kastrůlku vhodíme jatýrka. Opět chvíli restujeme a poté vše zalijeme červeným vínem. Vaříme, dokud se alkohol neodpaří.
Koncentrovaný rajčatový protlak rozmícháme asi v litru vlažné vody. Zředěnou šťávu nalijeme do ragú, zakryjeme jej pokličkou a necháme dusit alespoň 2–2,5 hodiny. Když se tekutina téměř odpaří, přilijeme skleničku mléka. Hladinu ragú posypeme strouhaným muškátovým oříškem. Naposledy zamícháme a máme hotovo.
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem