V kastrůlku necháme rozehřát panensky olivový olej.
Zpěníme na něm cibulku, přidáme mrkev s celerem.
Potom mleté hovězí a vepřové maso. Vše restujeme do chvíle, než maso ztmavne a olej se zcela vstřebá.
Nyní přidáme klobásky, které do směsi vytlačíme. Nepřestáváme míchat. Do kastrůlku vhodíme jatýrka. Opět chvíli restujeme a poté vše zalijeme červeným vínem. Vaříme, dokud se alkohol neodpaří.
Koncentrovaný rajčatový protlak rozmícháme asi v litru vlažné vody. Zředěnou šťávu nalijeme do ragú, zakryjeme jej pokličkou a necháme dusit alespoň 2–2,5 hodiny. Když se tekutina téměř odpaří, přilijeme skleničku mléka. Hladinu ragú posypeme strouhaným muškátovým oříškem. Naposledy zamícháme a máme hotovo.
Nejprve si dáme jeden hrnek mléka do hrnce, necháme zahřát, mezitím si do druhého hrnku s mlékem rozpustíme puding a až…
více o Piškotový dort bez vaření
Maso nakrájet na plátky a naklepat.Potřít kořením na křidélka rozmýchaným v oleji a dát opect z prudka z obou stran na…
více o Vepřové plátky po čínsku
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma a vodu…
více o Falešná marcipánová hmota