ks
sklenice
několik čistých, vypařených zavařovacích sklenic
2
lžíce
extra panenský olivový olej
100
g
cukr krupice
500
g
nakládaná loupaná rajčata
San Marzano
Postup přípravy receptu
Mrkev, střední část řapíkatého celeru a cibuli nakrájíme klidně na větší kousky. Zpěníme je na panenském olivovém oleji. Půl kila rajčat San Marzano bez peciček nebo masitých, keříčkových nakrájíme. A spolu s dalším půlkilem konzervovaných rajčat San Marzano přidáme na orestovaný zeleninový základ. Na velmi mírném plameni vše vaříme 45–60 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody. Propasírujeme (nemixujeme, chuť by byla jiná) a omáčku necháme bublat ještě dalších 30 minut. Nejprve dochutíme solí, cukrem a poté chuť zjemníme plátkem másla. Přidáme svazeček bazalky. Omáčku necháme ještě 15 minut v klidu dojit. Chvíli necháme zchladnout. Hotovou omáčku naléváme do sklenic, navrch ji ozdobíme Iístkem bazalky. Nakonec sklenice ponořené ze ¾ ve vodě sterilujeme v obřím hrnci.
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Kuřecí čtvrky omyjeme, potřeme česnekem, posypeme kmínem,gril.kořením a osmažíme na pánvi na oleji.
Pak vyndáme maso…
více o Kuřecí čtvrtky s rýží od Peti
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči