ks
sklenice
několik čistých, vypařených zavařovacích sklenic
2
lžíce
extra panenský olivový olej
100
g
cukr krupice
500
g
nakládaná loupaná rajčata
San Marzano
Postup přípravy receptu
Mrkev, střední část řapíkatého celeru a cibuli nakrájíme klidně na větší kousky. Zpěníme je na panenském olivovém oleji. Půl kila rajčat San Marzano bez peciček nebo masitých, keříčkových nakrájíme. A spolu s dalším půlkilem konzervovaných rajčat San Marzano přidáme na orestovaný zeleninový základ. Na velmi mírném plameni vše vaříme 45–60 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody. Propasírujeme (nemixujeme, chuť by byla jiná) a omáčku necháme bublat ještě dalších 30 minut. Nejprve dochutíme solí, cukrem a poté chuť zjemníme plátkem másla. Přidáme svazeček bazalky. Omáčku necháme ještě 15 minut v klidu dojit. Chvíli necháme zchladnout. Hotovou omáčku naléváme do sklenic, navrch ji ozdobíme Iístkem bazalky. Nakonec sklenice ponořené ze ¾ ve vodě sterilujeme v obřím hrnci.
Všechno mimo ovoce dáme do pekárny a zapneme program marmeláda, asi 20 min. před koncem přidáme nakrájené ovoce a pokud…
více o Ovocná rýžová kaše z pekárny
Kukuřici necháme okapat.
V misce smícháme sýr s rozmačkaným česnekem a kukuřicí. Na chvíli dáme do ledničky uležet.
…
více o Cottage s kukuřicí a česnekem
Vejce smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový puding a postupně…
více o Bezlepkový ovocný koláč