Sugo pomodoro

2

hodnoceno: 4
Příprava: 120 minut
Porce: 8
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 40
      g máslo
    • 10
      g sůl
    • 500
      g rajčata masitá
    • 1
      ks mrkev větší
    • 1
      ks řapíkatý celer
    • 4
      ks sklenice několik čistých, vypařených zavařovacích sklenic
    • 2
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 100
      g cukr krupice
    • 500
      g nakládaná loupaná rajčata San Marzano

Postup přípravy receptu

  • Mrkev, střední část řapíkatého celeru a cibuli nakrájíme klidně na větší kousky. Zpěníme je na panenském olivovém oleji. Půl kila rajčat San Marzano bez peciček nebo masitých, keříčkových nakrájíme. A spolu s dalším půlkilem konzervovaných rajčat San Marzano přidáme na orestovaný zeleninový základ. Na velmi mírném plameni vše vaříme 45–60 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody. Propasírujeme (nemixujeme, chuť by byla jiná) a omáčku necháme bublat ještě dalších 30 minut. Nejprve dochutíme solí, cukrem a poté chuť zjemníme plátkem másla. Přidáme svazeček bazalky. Omáčku necháme ještě 15 minut v klidu dojit. Chvíli necháme zchladnout. Hotovou omáčku naléváme do sklenic, navrch ji ozdobíme Iístkem bazalky. Nakonec sklenice ponořené ze ¾ ve vodě sterilujeme v obřím hrnci.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: