ks
sklenice
několik čistých, vypařených zavařovacích sklenic
2
lžíce
extra panenský olivový olej
100
g
cukr krupice
500
g
nakládaná loupaná rajčata
San Marzano
Postup přípravy receptu
Mrkev, střední část řapíkatého celeru a cibuli nakrájíme klidně na větší kousky. Zpěníme je na panenském olivovém oleji. Půl kila rajčat San Marzano bez peciček nebo masitých, keříčkových nakrájíme. A spolu s dalším půlkilem konzervovaných rajčat San Marzano přidáme na orestovaný zeleninový základ. Na velmi mírném plameni vše vaříme 45–60 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody. Propasírujeme (nemixujeme, chuť by byla jiná) a omáčku necháme bublat ještě dalších 30 minut. Nejprve dochutíme solí, cukrem a poté chuť zjemníme plátkem másla. Přidáme svazeček bazalky. Omáčku necháme ještě 15 minut v klidu dojit. Chvíli necháme zchladnout. Hotovou omáčku naléváme do sklenic, navrch ji ozdobíme Iístkem bazalky. Nakonec sklenice ponořené ze ¾ ve vodě sterilujeme v obřím hrnci.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme…
více o Polévka z hlívy ústřičné
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák