ks
sklenice
několik čistých, vypařených zavařovacích sklenic
2
lžíce
extra panenský olivový olej
100
g
cukr krupice
500
g
nakládaná loupaná rajčata
San Marzano
Postup přípravy receptu
Mrkev, střední část řapíkatého celeru a cibuli nakrájíme klidně na větší kousky. Zpěníme je na panenském olivovém oleji. Půl kila rajčat San Marzano bez peciček nebo masitých, keříčkových nakrájíme. A spolu s dalším půlkilem konzervovaných rajčat San Marzano přidáme na orestovaný zeleninový základ. Na velmi mírném plameni vše vaříme 45–60 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody. Propasírujeme (nemixujeme, chuť by byla jiná) a omáčku necháme bublat ještě dalších 30 minut. Nejprve dochutíme solí, cukrem a poté chuť zjemníme plátkem másla. Přidáme svazeček bazalky. Omáčku necháme ještě 15 minut v klidu dojit. Chvíli necháme zchladnout. Hotovou omáčku naléváme do sklenic, navrch ji ozdobíme Iístkem bazalky. Nakonec sklenice ponořené ze ¾ ve vodě sterilujeme v obřím hrnci.
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na…
více o Radčina jablečná buchta
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto…
více o Banánovo-čokoládová roláda
Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozkvrdláme vajíčka v hrnečku, vajíčka osolíme a opepříme, rozkvrdlané vajíčka…
více o Míchaná vajíčka s pažitkou
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně