ks
sklenice
několik čistých, vypařených zavařovacích sklenic
2
lžíce
extra panenský olivový olej
100
g
cukr krupice
500
g
nakládaná loupaná rajčata
San Marzano
Postup přípravy receptu
Mrkev, střední část řapíkatého celeru a cibuli nakrájíme klidně na větší kousky. Zpěníme je na panenském olivovém oleji. Půl kila rajčat San Marzano bez peciček nebo masitých, keříčkových nakrájíme. A spolu s dalším půlkilem konzervovaných rajčat San Marzano přidáme na orestovaný zeleninový základ. Na velmi mírném plameni vše vaříme 45–60 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody. Propasírujeme (nemixujeme, chuť by byla jiná) a omáčku necháme bublat ještě dalších 30 minut. Nejprve dochutíme solí, cukrem a poté chuť zjemníme plátkem másla. Přidáme svazeček bazalky. Omáčku necháme ještě 15 minut v klidu dojit. Chvíli necháme zchladnout. Hotovou omáčku naléváme do sklenic, navrch ji ozdobíme Iístkem bazalky. Nakonec sklenice ponořené ze ¾ ve vodě sterilujeme v obřím hrnci.
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy