Šukrut

2.5

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • sůl
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      dl bílé víno
    • 0,5
      l hovězí vývar
    • bobkový list
    • klobása
    • nové koření
    • kysané zelí
    • uzené maso
    • uzený bůček
    • jalovec
    • 1
      ks jablka
    • jemné párky
    • husí sádlo nebo vepřové

Postup přípravy receptu

  • Na sádle osmahneme cibuli, přidáme kysané zelí, lžíci cukru a pár minut podusíme. Přihodíme oloupané a na plátky nakrájené jablko, pár zrnek jalovce nebo nového koření s bobkovým listem, zalijeme dvěma deci bílého vína a půllitrem hovězího vývaru. Dusíme, dokud zelí nezměkne. Pak přidáme na kousky nakrájené uzené maso a uzený bůček, na kolečka pokrájenou klobásu, promícháme a dál dusíme alespoň 40 minut. Před koncem osolíme a do zelí zamaskujeme lahůdkové párky. Necháme ještě chvíli dodusit. Podáváme s chlebem nebo bramborem.
Zařazení: Maso Uzeniny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: