Na sádle osmahneme cibuli, přidáme kysané zelí, lžíci cukru a pár minut podusíme. Přihodíme oloupané a na plátky nakrájené jablko, pár zrnek jalovce nebo nového koření s bobkovým listem, zalijeme dvěma deci bílého vína a půllitrem hovězího vývaru. Dusíme, dokud zelí nezměkne. Pak přidáme na kousky nakrájené uzené maso a uzený bůček, na kolečka pokrájenou klobásu, promícháme a dál dusíme alespoň 40 minut. Před koncem osolíme a do zelí zamaskujeme lahůdkové párky. Necháme ještě chvíli dodusit. Podáváme s chlebem nebo bramborem.
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem