Na sádle osmahneme cibuli, přidáme kysané zelí, lžíci cukru a pár minut podusíme. Přihodíme oloupané a na plátky nakrájené jablko, pár zrnek jalovce nebo nového koření s bobkovým listem, zalijeme dvěma deci bílého vína a půllitrem hovězího vývaru. Dusíme, dokud zelí nezměkne. Pak přidáme na kousky nakrájené uzené maso a uzený bůček, na kolečka pokrájenou klobásu, promícháme a dál dusíme alespoň 40 minut. Před koncem osolíme a do zelí zamaskujeme lahůdkové párky. Necháme ještě chvíli dodusit. Podáváme s chlebem nebo bramborem.
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme…
více o Buchta s ovocem a tvarohem
Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme, a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme, a dusíme asi 5…
více o Zapékané brambory se špenátem
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny