2.67
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř… více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
Koprová majonéza Žloutky, koření a dochucovadla (až na olej) dobře rozmícháme v misce. Za stálého šlehání přiléváme… více o Chřestový salát se zastřeným vejcem, koprovou majonézou a slaninovým chipsem
Sušené houby předem namočíme minimálně na 1 hodinu, nejlépe přes noc. Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky.… více o Šumavská kulajda se zastřenými vejci
Kapustové karbanátky ocení nejen vegetariáni. Uvidíte to nadšení, až se zarytý masožravec… Celý článek
Každé z dvanácti znamení zvěrokruhu má určité stravovací návyky, svůj specifický způsob… Celý článek
Ceny potravin stále rostou, a tak mnohým nezbývá nic jiného, než změnit přístup k nakupování i… Celý článek
Zimní počasí je jako dělané na husté horké polévky, které nejen rychle zahřejí, ale také… Celý článek
Mouku smísenou s práškem do pečiva, cukr tuk, sůl, vodu a vejce na vále zpracujeme v tužší těsto. Těsto rozválíme na… více o Moučník s revení (rebarborou) nebo jablky
Z tvarohu slijeme přebytečnou vodu a smícháme s ostatními přísadami, mouku přidáváme opatrně po lžících za pilného… více o Tvarohové nočky s omáčkou ze špenátu a nivy
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca… více o Pórkový koláč se slaninou
Maso nakrájíme na kostičky a osolíme. Pórek nakrájíme na kolečka, papriku na tenké proužky, česnek na plátky, cibuli na… více o Huboto
Rajčata omyjeme, odkrojíme vršky s bubákem a vydlabeme. V misce smícháme Lučinu nebo jiný tvarohový sýr s balkánským… více o Zapečená rajčata
Troubu rozpálíme na 220 °C. Utřeme tvaroh se 100 g cukru, citronovou šťávou a olejem. Přidáme mouku s kypřícím práškem… více o Jahodový patrový dort
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je. 2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a… více o Olomoucké plněné papriky
Všechny přísady smícháme a po důkladném propracování necháme přikryté 20 minut v chladu odpočinout. Z těsta lžicí… více o Tvarohové kobližky
Základ zeleninového vývaru: zelenina – rajčata, paprika, brambory a cibule. Dle chuti a toho co máme zrovna doma pak… více o Zeleninová polévka se smetanou
Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky,které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do… více o Dušená hovězí kližka
Všechny ingredience smícháme, rozšleháme a vlejeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme na 170 stupňů … více o Osvědčená hrnková bábovka
Cibuli pokrájíme na kolečka a poklademe na dno pekáče. Na tuto vrstvu položíme naklepané řízky, na ně plátky sýra,… více o Dodinčin hrnek