Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Mezitím si vymažeme pekáček sádlem a nakrájíme uzené či salám na kostičky. Kostičky nakrájeného masa opečeme na pánvi na sádle. 3 vejce si rozmícháme s polovinou mléka.
Uvařené těstoviny vsypeme do vymazaného pekáče, přisypeme opečené maso a promícháme. Povrch posypeme majoránkou. Rozmíchané vejce s mlékem a špetkou soli rozlijeme rovnoměrně po těstovinách a dáme péct do trouby.
Pečeme přiklopené na 160–180 stupňů.
Asi po 15 minutách pečení přilijeme zbylá 3 vejce rozmíchaná se zbytkem mléka.
Pečeme, dokud nebudou vejce upečená. Poté odklopíme a dopečeme kůrčičku.
Podávat můžeme s kyselou okurkou nebo zelným salátem.
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany