Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Mezitím si vymažeme pekáček sádlem a nakrájíme uzené či salám na kostičky. Kostičky nakrájeného masa opečeme na pánvi na sádle. 3 vejce si rozmícháme s polovinou mléka.
Uvařené těstoviny vsypeme do vymazaného pekáče, přisypeme opečené maso a promícháme. Povrch posypeme majoránkou. Rozmíchané vejce s mlékem a špetkou soli rozlijeme rovnoměrně po těstovinách a dáme péct do trouby.
Pečeme přiklopené na 160–180 stupňů.
Asi po 15 minutách pečení přilijeme zbylá 3 vejce rozmíchaná se zbytkem mléka.
Pečeme, dokud nebudou vejce upečená. Poté odklopíme a dopečeme kůrčičku.
Podávat můžeme s kyselou okurkou nebo zelným salátem.
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě