Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Mezitím si vymažeme pekáček sádlem a nakrájíme uzené či salám na kostičky. Kostičky nakrájeného masa opečeme na pánvi na sádle. 3 vejce si rozmícháme s polovinou mléka.
Uvařené těstoviny vsypeme do vymazaného pekáče, přisypeme opečené maso a promícháme. Povrch posypeme majoránkou. Rozmíchané vejce s mlékem a špetkou soli rozlijeme rovnoměrně po těstovinách a dáme péct do trouby.
Pečeme přiklopené na 160–180 stupňů.
Asi po 15 minutách pečení přilijeme zbylá 3 vejce rozmíchaná se zbytkem mléka.
Pečeme, dokud nebudou vejce upečená. Poté odklopíme a dopečeme kůrčičku.
Podávat můžeme s kyselou okurkou nebo zelným salátem.
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Smíchat,nalít,přelít,upéct.
Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky