Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Mezitím si vymažeme pekáček sádlem a nakrájíme uzené či salám na kostičky. Kostičky nakrájeného masa opečeme na pánvi na sádle. 3 vejce si rozmícháme s polovinou mléka.
Uvařené těstoviny vsypeme do vymazaného pekáče, přisypeme opečené maso a promícháme. Povrch posypeme majoránkou. Rozmíchané vejce s mlékem a špetkou soli rozlijeme rovnoměrně po těstovinách a dáme péct do trouby.
Pečeme přiklopené na 160–180 stupňů.
Asi po 15 minutách pečení přilijeme zbylá 3 vejce rozmíchaná se zbytkem mléka.
Pečeme, dokud nebudou vejce upečená. Poté odklopíme a dopečeme kůrčičku.
Podávat můžeme s kyselou okurkou nebo zelným salátem.
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy