Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Mezitím si vymažeme pekáček sádlem a nakrájíme uzené či salám na kostičky. Kostičky nakrájeného masa opečeme na pánvi na sádle. 3 vejce si rozmícháme s polovinou mléka.
Uvařené těstoviny vsypeme do vymazaného pekáče, přisypeme opečené maso a promícháme. Povrch posypeme majoránkou. Rozmíchané vejce s mlékem a špetkou soli rozlijeme rovnoměrně po těstovinách a dáme péct do trouby.
Pečeme přiklopené na 160–180 stupňů.
Asi po 15 minutách pečení přilijeme zbylá 3 vejce rozmíchaná se zbytkem mléka.
Pečeme, dokud nebudou vejce upečená. Poté odklopíme a dopečeme kůrčičku.
Podávat můžeme s kyselou okurkou nebo zelným salátem.
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb