Tenké plátky libové šunky rozložíme na prkénku tak, aby se vzájemně překrývaly a tvořily souvislý plát. Potřeme je náplní, poklademe plátky sýra, pevně stočíme v roládu a necháme dobře vychladit a ztuhnout.
Před podáváním roládu nakrájíme na šikmé řezy a obložíme úhledně nakrájenou zeleninou.
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou a…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory…
více o Karbanátky z krabích tyčinek
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce