Tenké plátky libové šunky rozložíme na prkénku tak, aby se vzájemně překrývaly a tvořily souvislý plát. Potřeme je náplní, poklademe plátky sýra, pevně stočíme v roládu a necháme dobře vychladit a ztuhnout.
Před podáváním roládu nakrájíme na šikmé řezy a obložíme úhledně nakrájenou zeleninou.
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou a…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný…
více o Rebarborový koláč se sněhem
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,…
více o Brokolicová polévka s pórkem