Utřeme (ručním šlehačem) máslo se solí a postupně přidáváme tavený sýr, natvrdo uvařená a najemno nastrouhaná vejce, mléko a hořčici. Dochutíme šťávou z citronu.
Plátky šunky rozkrojíme napůl a plníme pěnou. Zabalíme a vršek dozdobíme – kousek papriky nebo ovoce. Dáme vychladit do lednice.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát