Do menšího hrnce nalejeme 2 dcl mléka, 1 lžičku cukru krystalu a zahřejeme tak, aby mléko bylo vlažné. Do mléka rozdrobíme kvasnice a necháme vyjít. Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky, cukr, máslo, rum, sůl dle chuti a nakonec kvásek. Pořádně zpracováváme těsto a podle potřeby přidáváme vlažné mléko.
Těsto musí být krásně hebké, až potom ho dáme na 1 hodinu vykynout. Těsto nesmí být řídké, špatně by se nám balila marmeláda a všechno by stejně při smažení vytékalo!!!
Když nám těsto krásně nakynulo, lžící bereme kousek těsta po kousku a dáváme na vál. Pořád těsto raději moučíme při balení, ať se nelepí. 2 tuky rozehřejeme v nádobě, ve které budeme smažit (POZOR AŤ TUK NENÍ MOC TEPLÝ) a klademe koblížky, ale nesmí být na sobě natlačené, koblížky se nafouknou tak opatrně. Smažíme pomalu a hlavně hlídáme, ať je nemáme spálené!
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem