Do menšího hrnce nalejeme 2 dcl mléka, 1 lžičku cukru krystalu a zahřejeme tak, aby mléko bylo vlažné. Do mléka rozdrobíme kvasnice a necháme vyjít. Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky, cukr, máslo, rum, sůl dle chuti a nakonec kvásek. Pořádně zpracováváme těsto a podle potřeby přidáváme vlažné mléko.
Těsto musí být krásně hebké, až potom ho dáme na 1 hodinu vykynout. Těsto nesmí být řídké, špatně by se nám balila marmeláda a všechno by stejně při smažení vytékalo!!!
Když nám těsto krásně nakynulo, lžící bereme kousek těsta po kousku a dáváme na vál. Pořád těsto raději moučíme při balení, ať se nelepí. 2 tuky rozehřejeme v nádobě, ve které budeme smažit (POZOR AŤ TUK NENÍ MOC TEPLÝ) a klademe koblížky, ale nesmí být na sobě natlačené, koblížky se nafouknou tak opatrně. Smažíme pomalu a hlavně hlídáme, ať je nemáme spálené!
Vše smícháme šlehačem, vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polejeme čoko polevou,…
více o Perník s mandlemi a kokosem
- v misce smícháme koření,tymián,oliv.olej a trochu citr.šťávy (vše podle velikosti kuřete,ale nebojte se koření,tím,že…
více o Kuře na soli s citronem
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová