Do menšího hrnce nalejeme 2 dcl mléka, 1 lžičku cukru krystalu a zahřejeme tak, aby mléko bylo vlažné. Do mléka rozdrobíme kvasnice a necháme vyjít. Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky, cukr, máslo, rum, sůl dle chuti a nakonec kvásek. Pořádně zpracováváme těsto a podle potřeby přidáváme vlažné mléko.
Těsto musí být krásně hebké, až potom ho dáme na 1 hodinu vykynout. Těsto nesmí být řídké, špatně by se nám balila marmeláda a všechno by stejně při smažení vytékalo!!!
Když nám těsto krásně nakynulo, lžící bereme kousek těsta po kousku a dáváme na vál. Pořád těsto raději moučíme při balení, ať se nelepí. 2 tuky rozehřejeme v nádobě, ve které budeme smažit (POZOR AŤ TUK NENÍ MOC TEPLÝ) a klademe koblížky, ale nesmí být na sobě natlačené, koblížky se nafouknou tak opatrně. Smažíme pomalu a hlavně hlídáme, ať je nemáme spálené!
Nakrájíme: cibuli na drobno, okurky a mrkev na plátky, vypeckované olivy na půlky, sýr na větší kostičky. Česnek utřeme…
více o Míchaná vajíčka na zelenině
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou