Spodní vrstva: Smícháme všechny ingredience a rozválíme na vymazaný a vysypaný plech.
Lze rozválet malým válečkem nebo sklenicí obalenou v mouce, jde to lehce, pokud se těsto lepí, doporučuji posypat trochou mouky.
Tvarohová vrstva: Smícháme všechny ingredience (nejlépe šlehačem) a rozetřeme na spodní vrstvu. Poté na to klademe ovoce, může být čerstvé nebo kompotované, lepší jsou menší druhy.
Výborné jsou borůvky, maliny nebo mandarinky. Ovoce trošku do tvarohu vmáčkneme.
Nahoru si připravíme drobenku a hustě koláč posypeme. Pečeme na 180 °C asi 30–45 minut (dle trouby).
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou
Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do…
více o Piškotový dort s jahodami
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč