Spodní vrstva: Smícháme všechny ingredience a rozválíme na vymazaný a vysypaný plech.
Lze rozválet malým válečkem nebo sklenicí obalenou v mouce, jde to lehce, pokud se těsto lepí, doporučuji posypat trochou mouky.
Tvarohová vrstva: Smícháme všechny ingredience (nejlépe šlehačem) a rozetřeme na spodní vrstvu. Poté na to klademe ovoce, může být čerstvé nebo kompotované, lepší jsou menší druhy.
Výborné jsou borůvky, maliny nebo mandarinky. Ovoce trošku do tvarohu vmáčkneme.
Nahoru si připravíme drobenku a hustě koláč posypeme. Pečeme na 180 °C asi 30–45 minut (dle trouby).
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany